Watch me work it - I'm perfect!

Schmink!



Men faktiskt, det är i form av en videoblogg! Notera att den är redigerad, det finns lite anstängning bakom den. Vi vill se mera sånt. Hellre färre men BÄTTRE videobloggar. Tänk såhär:

1. Vad ska det handla om? Sätt inte bara på kameran och babbla, tänkt ut något slags "ämne" först!

2. Redigera bort ointressanta saker och "öhhhhhhhh...vahettere..." VI BRYR OSS INTE! Polish it!

3. Ta bort det som inte är intressant. Allt är inte intressant.

4. Lägg till text om det är motiverat, kanske ett namn i hörnet eller om du räknar upp en lista/tipsar om saker, så blir det lättare för tittaren att hänga med.

5. En låg liten låt i bakgrunden kan göra det roligare om du pratar länge, eller om du bara visar något, kör en catchy låt till!

6. Orka kolla hela videon nedan. Orkar du inte? Fundera - hur intressanta är dina videos? Tror du folk orkar kolla hela? Inte? Klipp bort mera! Det tåls att upprepa att generellt är de flesta klipp för långa och ointressanta! På tv klipper de hela tiden, eller hur? Vad får dig att tro att du är så intressant att det inte gäller dig?

Var redigerar man? Alla pc har Windows movie maker, sen finns det en massa att köpa och ladda ner (hrm hrm) men WMM räcker bra!
Hur redigerar man? Gå in på youtube och sök på "tutorial" + det du vill lära dig! Det finns massor med filmer där de visar hur man gör olika saker. Sök på engelska, då blir det mest och bäst träffar. Sen kan du googla efter tips också. Det finns massvis.

Det var dagens lilla tips! Ut och gör bra videobloggar nu och länka i kommentarerna, så ska vi kolla! God helg din älg!

Kommentarer
Postat av: Joakim

Hejsan! Ni satte ju i hop en succe film till mig, nu har jag en ny ide kommande en film på cirka en timme. självklart kommer den handla om diebetes ( Min diabetes) Den kommer ges ut till ett par skolor och även till min diabetesläkare.



Min fråga är? Kan nu hjälpa mig med klippning och lite textning?

2010-10-19 @ 16:45:20
URL: http://diabetesmannen.blogg.se/
Postat av: Kimberly

HJ... du glömmer inledningsreglen! Alltid fånga tittaren första 3 min för långfilm, i blggform, första 10 s, kanske? Aja, vet inte så noga, men den är viktig! Hatar att se dåliga bloggar som man somnar av innan de ens börjar! Saknar er här i Götet! puss

2010-10-20 @ 17:36:46
Postat av: hemlig journalist

KIMBERLY!!! Vi saknar dig medmen då vare ju onödigt att lämna u-sala!!!när kommer du hem nästa gång? vi får ta och hänga lite då va!



just det alla som läser, var intressanta redan i början av videon! bra så.

pusssssssssss

2010-10-20 @ 17:48:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0