Dumpa på rätt sätt & Västsahara

Emilia [http://evkfriberg.wordpress.com/] önskar i julklapp att Sverige ska erkänna Västsahara som självständig stat (det sista önskar hon inte, men HJ antar att det är det hon menar). Enligt henne vill det röd-gröna politiska samarbetet göra det, till skillnade från nu styrande alliansen. Därför kommer det nu att bli en omröstning här hos oss. Vill du att Västsahara ska bli en självständig stat här i vår blogg? Rösta i rutan till höger i spalten!

I vår förra undersökning där vi undrade om det var okej att dumpa någon via sms svarade ni såhär:

Nej, aldrig! 0%
Kanske. 25%
Ja, om man har kommit överrens om det innan. 75%
Jag har ingen telefon. 0%
JAG VET INTE!!!!! 0%

...







Hur mår egentligen regnskogen?


GOD OFFENTLIG JUL!

Eeeeller? En god hemlig jul? Varför inteeeee?

HJ och Källan skulle vilja dela ut några julklappar till bloggkändisarna för att visa vår uppskattning! Utan er vore den här bloggen svår att driva. Here we go:

Diabetesmannen
- du får mistelkyssen! Hihi, äsch då, du har säkert någon liten snärta som du har raggat upp på BJ med din charm och din sidekick. Du får ärva vår osynlighetsmantel.

Cimon - Du får ett S. Vi noterar att ditt namn är felstavat och vill hjälpa dig.

Kissie - DU FÅR VAD DU VILL BARA DU SLUTAR REDIGERA DINA BILDER!!! Eller åtminstonde låter någon som kan göra det...

Blondinbella - Du får en matta från Missouni. Vaddå? Har du redan en sådan? Varför har ingen skrivit 700 meningslösa blogginlägg om den? Vänta, det har någon. Du har det.

Ana Gina - Vi älskar din blogg men noterar att ditt tangentbord verkar sakna enterknappen. Varsågod! Det är okej, var inte rädd, man får trycka på den. Helst innan varje nytt stycke...

Sidspark - Du får sparken. (dramatisk tystnad) ALLTSÅ EN SPARK SOM MAN KAN ÅKA PÅ! (pinsam tystnad) Det här hade varit så mycket roligare om vi hade varit din chef...

Ojoj, det här blev inte så snällt? Eeeeeller? Svar: tveksamt! Men lite kul när det är jul och ett rim! Det kan väl ingen bli arg för på självaste julafton? GOD JUL PÅ ER :D





Exakt ett år sen

...denna ljuva blogg kom till. Vi ska berätta hur det gick till:

Det var en mörk och kall decembernatt. Året var 1869, hungersnöden var svår och det var ont om jobb. Situationen bostadslösa var kaosartad och folk frös ihjäl på gågatan. I ett litet cykelskjul cirka 20 meter därifrån, precis innan klockan slog 19.51 föddes en liten journalist. Journalistens mor, som var en jungru av tveksam kaliber, var så fattig att hon inte ens hade råd med ett namn. Tyvärr dog hon den svåra hungersdöden (finns det en enkel hungersdöd?) innan den lille journalisten fick ett namn och sen den dagen var journalisten dömd att vara hemlig för alltid...


Eeeeeller så var det för att vi insåg att våra kommentarer i Diabetes blogg var så jälva sköna att vi borde ha en egen blogg så att vi kunde få credd för det vi skapade. Så credda oss, det är vår årsdag!

Singing in the rain

Åren kommer, åren går - vår kärlek till dig består! Vår kärlek är vattentät. Men varför skriver du aldrig? :(

Vill du läsa kvalitet?

och inte allt spam som den här bloggen innehåller? Kolla i kategorier, intervjuer och bloggparaden till viss del håller lite högre klass än resten av skiten som slinker emellan. MMmm ja det var nog allt.

Ps. Vi överväger att kolla vår mejl lite oftare. Sist vi gjorde det var 12 november. Idag är det 17 december. Så kan det gå, när man är ute på språng och bevakar Wikileaks! Men nu blir det bättring. En anledning till att vi ska kolla oftare är att en vänlig robot på bloggsvar har skänkt oss en frågelåda! Hemliga Journalister behöver ju frågor att svara på! Så nu kan ni skriva era frågor direkt där (eftersom vi uppenbarligen inte kollar vår mejl så ofta). Den är lite gömd i headern, men den finns där...bara för er ;)

Ps2. Jason Statham och diabetes - i samma video! Tyvärr går den inte att länka på vanligt vis, så vi kör såhär istället: http://www.youtube.com/watch?v=FHVGD3TjEBM&feature=fvst .

Sockerchock.


Hihi.

Fattar ni? FÖR HAN ÄR SÅ SOET!

De heliga tre!!!!!!

Assa Hj är lite pissed! Snackade med min vän Knatten igår på le phone och han/hon/den/det var också upprörd!!

Alldeles för mycket journalistik idag bygger på SKANDALER!!! Var är grävet, var är glöden, VAR ÄR DE HELIGA TRE?

Nu ska vi förklara:

1. Vad är ditt ÄMNE?
2. Vem är din PERSON?
(och nu kommer det, håll i brallorna alla brats)

VAD ÄR STORYN?!?!??!

Du kan INTE skriva utan en story! Lissna:

Ämnet är: Diabetes
Personen är: Diabetesmannen

Stanna där och svaret är: FETT OINTRESSANT!

Du måste ha en story! Typ story: D-man köper en hatt.

Där har du journalistik. Du kan inte bara skriva om en person för att den passar ditt ämne. Du måste ha något att berätta. Så nu tänker alla på det när ni skriver blogg i helgen.

VAD ÄR STORYN???? VAR ÄR SMÄRTAN????



Knatten har jobbat mycket med webb-tv.


ps. Jocke hälsar "kass update". Vi förstår honom. Men vi har varit fett upptagna och hemliga.
ps2. SIDSPARK! När kommer din mejladress?! Vi kan INTE göra vår nästa storsatsning utan den. Langa nuuuu.


Nuru!

Nuuu langar Diabetesmannen värsta fina långa inlägget om vänskap och bjuder på en helt ny nivå av sin person som vi inte tidigare har sett. Gillas? Svar JA! Det enda som inte framgick var om han var bög eller inte?

http://nyheter24.se/blogg/diabetesmannen/2010/12/08/det-tog-3-ar-vanskap/

Men det blir tröttsamt med ytligt skit i längden. Orkar man läsa långa inlägg jämt? Nej, så blanda om bloggen! Men HJ önskar att alla som bara lägger upp bilder slutar den stilen (vi kan läsa). Ett längre mer utömmande, personligt inlägg i veckan är vad vi rekommenderar! Gärna med ett tema, typ: "Veckans berättelse" eller "Måndagssagan", så att läsarna vet när det kommer och kan längta lite!! Mycket bloggning är för spontan, struktur är A och O!


...ta den här bloggen till exempel. Har ni någonsin läst en mer välstrukturerad, jämt uppdaterad blogg som drivs av rutiner snarare än spontanitet? ;)





Var det hans barn eller inte?!?!??!?!?!?


5: Sidekick Gustav

Diabetesmannens sidekick (eller sid-spark som han själv skrev, haha! Ett sant journalistiskt skämt...mm) har skaffat en blogg och självklart förtjänar det uppmärksamhet och en plats på bloggparaden!

Gustav är alltså Diabetesmannens vapendragare i olika (fest-)situationer. Han har inte skrivit så mycket i sin blogg än, men han har väääääldigt många tatueringar. HJ noterar även att han skriver "ya" istället för "you". Vi misstänker att han egentligen är Akons sidekick.



Han gör ett inlägg om en sån där galosch-aktig sko som D brukar tipsa om. Troligen har han ett modeintresse han med.

Han langar årets särskrivning: "för hoppnings vis". HJ fnissar för sig själv, men hey, ta det inte så! Du är ny, så vi roastar dig inte än. Inte än...(hemlig journalistisk tystnad)



Här har vi honom, sidsparken Gustav. Har ni några frågor till Gustav? Langa dem här under, så ska HJ ta sig an den nya förmågan! Blogga duktigt nu, inget mesande!

Och du, adressen är: http://sidspark.blogg.se/

With great blog comes great mustache

"Fan, jag är helt tom i skallen i dag. Inga ideér alls. Så lite tips blir det nu assä…"


Diabetesmannen har uppenbarligen svårt att skriva idag. Så han klämmer ur sig en lista på tre punkter och fyller ut med bilder. Hemliga Journalister är inte imponerade. Såhär ser en riktig Uppsalalista ut: http://hemligjournalist.blogg.se/2010/june/uppsalas-finest.html

Vi antar att du får lön för den där bloggen - förtjäna den!

Nu till en annan rolig sak: julkalender med ordskämt. Inget går upp mot ett klatchigt ordskämt! http://www.oioioi.se/

Hemlig journalist undrar...

...vem är det som redigerar DM:s bilder? Med en färgfläck i mitten och resten svartvitt? Och varför? Någon som kan svara på detta?

Är det bara vi eller har han blivit lite stel sen han bytte till Nyheter24?

Och varför detta nakenideal? I var och varannat inlägg skriver han att han vill vara naken. Åk till Kanarieöarna!

Nu ska vi ut på Terassen och ta ett glas med Åke Olsson! Goa gamla Åke assä.



Främling, vad döljer du för oss?

RSS 2.0