EFTERLYSES: UPPSALA!

Hemliga journalister efterlyser Uppsalabloggare!

Är du från Uppsala och bloggar? Känner du någon som är det eller vill du tipsa om en bra blogg därifrån?

Ge oss namn och bloggadresser!


Detta kommer att generera i publicitet för bloggarna, så varför inte ta lite spotlight? Vi klurar över ett projekt med satsning på världens grymmaste hemstad, så kom igen nu!


UPP-SA-LA, TJA-LA-LA-LA-LA! UPP-SA-LA, TJAAAA-LA-LA-LA-LA-LA!


Ehhh år 1731?

Hemliga journalister besöker Natascha Peyres blogg och hittar...detta: http://www.youtube.com/watch?v=d3ZIrqxSvFA

WTF, om uttrycket tillåts? Varför? Har vi verkligen inte kommit längre?

De där mössorna på tjejerna känns lite som såna där påsar som guantanamofångarna har på smygfilmade klipp när de blir torterade och förnedrade. Känns inte alls bra, ännu mindre i kombination med bikinis. Är den här utgiven eller är det en internetgrej? Med tanke på hur kassa systembolagets reklamgrupp verkar vara ("din 15åriga dotter är oskuld"...brrr!) blir man inte helt förvånad om de varje sommar skulle lansera en halvtaskig drykeslåt (bag in da box förra sommaren, nu denna). Blir lite konstigt att se Kissie i normalt format också, man är så van med konstiga vinklar och paint-redigering.

Det blir en fet DISS på denna låt, även om den är catchy och lätt går att röja till i sommar. Men kom igen, "123 alla brudar ner på kné"...och göra vad liksom? Varför kan inte tjejerna ta på sig en tröja och festa med grabbarna? Sen kan de gärna klä av sig och göra annat om de känner för det, men varför inget om "123 grabbar ni får också ge"? Hemlig Journalist känner att detta stinker svettiga langrabbar som vill kompensera för att ingen vill ligga med dem. Urk! 

Tävling!

Diabetes langar modebildstävling på temat sommar! Måste ringa HJ och säga åt hen att fixa något schyst och skicka hem! Det här känner jag att vi kan ta hem, förutsatt att jag håller mig i bakgrunden...Hj är ju den snygga av oss.

/Källan

Omelett?

Den där Amir aka gaybloggaren, vad är det för ägg egentligen? Vet han inte att det är olagligt att langa alkohol till smuttisar? Inte så smart att lägga ut bild- och filmbevis samt skriva text som tydligt styrker att det är just langning han håller på med. Räcker med att en  av alla dem som besöker bloggen bara för att de stör sig på honom anmäler och polisen utreder med nöje. Systembolagets kassa (jag skriver det igen: KASSA!) reklamgurpp studsar upp och ner av glädje. Fantastiskt bra pr om en tonårskändis åker dit på langning ("se och lär barn", typ). De kommer att statuera exempel med honom. Han åker säkert på feta böter och kanske hamnar i skvallerpress. Inte så kul att ha det på sitt CV.

Man får faktiskt tänka sig för med vad man skriver. Allt som du publicerar är du ansvarig för, även om du bara gör det för att "provisera" eller om det nu var ditt "alter ego/roll" som gjorde det så är den som bloggen är registrerad på ansvarig utgivare av det som skrivs. Precis som på den gamla goda tidningen, ah...

Annars då? Jo, Källan håller koll på kronprinsessebröllopet. Vet att HJ får kväljningar av kungahuset och flydde landet för denna helg, men själv ska jag kolla med glädje. Det är ändå historia som skrivs, och en stor grej. En sann journalist bevakar all skit.

Chilla snyggt! /Källan

Ps. Diabetesmannen. Så där. Har märkt att HJ alltid skriver något om honom, så nu har jag gjort det. Done. Ds.

 


Week-end

HJ med sällskap drar på sista minuten week-end from. imorn. Lämnar bloggen i Källans trygga (?) händer. Får se om det finns någon blogg kvar att komma tillbaka till, annars får ni börja läsa Dessie (HA!) lika givande kanske?

Pusssss va.


Sorry...

Vi har uppdaterat dåligt. Men vi fick en sådan kolossal chock när Diabetes gav Sex and the City 2 5/5 i betyg. Vi har haft krismöte och ringt källan för att besluta om vi fortfarande gillar honom. Vi kom fram till att vi gör det och förlåter honom.

Ser även att han jagar smuttisar?! Vad är detta? Miley Cyrus? Det blev krismöte igen och dränka sina sorger i hallonsaft.

Den tredje besvikelsen är denna Bella. Det är inte riktiga Blondinbella. Det hade varit ballt. Men nu får vi kolla in denna donna istället och se vad hon kan bidra med. Vem vet, hon kanske kan dra några schysta moves?

Vem är hon?

Diabetes ska träffa bloggare vid namn BB i dag vid halv fyra. Hemliga journalister undrar vem det kan vara! Var det hon som ringde för ett tag sen, när han hade fått ett intressant samtal?

Det kan ju inte vara Blondinbella - hon är enligt egen utsaga i Frankrike. Och varför tar hon tåget till Uppsala för att träffa nya kontakter? Det borde ha varit tvärtom om det var hon, att D fick åka till Estocholmo.

Finns det fler bloggare som kallas BB?

Mmmm offentlighetsprincipen!

Vet ni vad det är, offentlighetsprincipen? Det borde ni göra, för det är en del av yttrandefriheten som är en av våra grundlagar!

Det innebär kort och gott att alla svenska medborgare (skattebetalare) har rätt att läsa dokument om/och producerade av institutioner som finansieras med skattemedel.

T ex stadsministerns mejl (jobbmejl, inte privata) kan man begära att få läsa om man är svensk skattebetalare.

När man begär ut papper som faller under offentlighetsprincipen har de som lämnar ut dem (någon i receptionen, kontoret, den som jobbar där) ingen rätt att be om legitimation, fråga vad du ska ha uppgifterna till eller ta betalt av dig*! (* Om du vill ha 700 papper kan de ta en skälig avgift för papper och skrivarfärg, men aldrig ett pris för sakens skull.)De har dessutom skyldighet att göra detta under arbetstid (det ingår i alla anställda av statens arbetsuppgifter), annars bryter de mot grundlagen! Få vet om att det är så, men så är det. Ring inte polisen och skrik, det är mest otrevligt, utan be snällt och om du inte får dina papper kan du förklara hur det ligger till. Sen ringer du polisen om de skriker.

En grej som ni kanske inte visste faller under det här, är alla elever på kommunala skolors betyg. Så om du går på en kommunal skola och undrar vad alla i klassen har för betyg kan du faktisk be att få se papper på det. Du kanske inte bli så populär efteråt, men vad spelar det för roll om du vet vilka som har ig i matte? Om du är en skoltidningsnörd som alla retar kan du hänga ut dem i skoltidningen som dumhuvuden. Fast det är ju inte så bra när man tänker på pressetiken. Fast det tar vi en annan gång i en annan lektion.

Ha så kul med er nya kunskap, och missbruka den inte! Vi vill inte förlora denna frihet, utan använd den med ansvar...

Se retourner

Vad hände med Les Mademoiselles? Varför bloggar inte de längre? Deras blogg var ju jättebra.

Skärpning! Retourner maintenant! Om ni parlar francais.

www.mademoiselles.blogg.se - är ju på svenska. Så läs, vettja.


Inspiration = kärlekssång

Mmm vi blev så inspirerade och rörda av Beckias vackra ord att vi började jobba på en kärlekssång till Diabetes. Kanske kan vi få Kissie att spela in den också? Hon har ju tydligen börjat med musik.

Diabetes
Du doftar likt tagetes
och du dansar som en gud
med din silkeslena hud

du har alltid rätt skor
och en balkong på huset där du bor
med kedjor kring din hals
har vi ingen chans alls!

För vi ska dansa hela natten!
På Platina med dig och katten!
Och vi vet inte vad det är för katt
vi vet bara att

...? Där kommer liksom refrängen sen. Måste bli bra. Kanske kan ringa Bertan och få ett schlagertips?

Förresten, har inte Helen Sjöholm och BAO gjort en låt till honom redan?
Du är min diabetes-maaan! Och jag vet att du gör så gott du kan
!

Blir svårt att toppa den liksom! 100 år på svensktoppen. 


Hemliga tårar

"I can't resist ya
You don't know how much I miss
ya
Even how much I've been trying to not love
ya
I can't resist ya"


- http://beckia.blogg.se/2010/march/utkast-mars-19-2010.html

Snyft...snyft...vackra, sanna ord. Hemliga journalister harklar sig och försöker ta sig samman. Ska fan be om ett signerat ex av denna poet, Beckia
(
http://beckia.blogg.se/ / http://beckia.wordpress.com/).

Nu ska vi dricka lite kaffe och planera sommaren. Man kan ju inte bara journalista hela tiden! Eller? Svar JO! Vi älskar det, det är en del av oss, så vi tar nog med det, men kanske till en skön strand? Eller tält? Källan är ju inte alltför tät så ska han med blir det nog tälta i Fjällnora, men hemliga J föredrar ju rivieran! Mmm tål att tänkas på va!

Kanske bara chilla galet i stadsparken med alla alkisar? När allt kommer omkring är det ju det som alla vill - chilla med kompisar i en fin park och bara dricka gott, njuta av livet. Synd att det bara gäller fem veckors semester varje år. Alkisarna har filosofin i blodet, även om det är synd om dem. En kombo är att föredra!

Say whaaaaaaat!?!?!

Himla oskönt! Lunarstorm ska läggas ner! Inte för att vi gillar lunar - men vi gjorde det när vi var unga!

Vem ska nu aja baja rycka oss i håret och säga lunajkjam?

Klicka dig in en sista gång! http://www.lunarstorm.se/

HJ sprider kärlek!

Titta titta...

Hemlig journalist kollar in kommentarer hos Diabetes som leder till Christoffer och märker att grabbarna verkar bonda! Dessa två dudes har alltså aldrig möts tidigare, inte läst varandras bloggar eller så. Men de fick upp ögonen för varandras bloggar med samma intresse tack vare en viss intervju!?!? Kanske värt en skål till? Tror det assa! Jävla sköna journalister vi är, fixar inte bara storys utan mäklar kontakter också! Grymt!

Snackade med Källan nyss på luren, men inget nytt där! Vet inte vad han snackade om, lät som om han hade läst lite för mycket filosofi? Han gör det ibland... nice, men filo=journalistik, tror inte det va!

Men vad fan?!??! Ett rådjur utanför fönstret!?!? OFTA DET HÄNDER? Blir en skål nr 3 ikväll, massa att fira eller!

Pseudonym

Pseudonym är ju ett klurigt ord som ni kanske har hört någon gång. Det innebär att man kallar sig något annat än sitt vanliga namn. Det händer att folk skriver böcker, men kallar sig som författare för något annat för att få vara anonym. Om man heter Håkan Pärson, men inte vill att folk ska veta att det var man själv som skrev boken kan man kalla sig Gunn Hjortfeldt.

Om vi skulle skriva en bok skulle vi kanske ge ut den under namnet Jens Lapidus, eftersom vi tycker om att vara hemliga. Eller Jan Guilluo. Han är en bra journalist. Läs hans bok "Reporter" om ni har tråkigt någon dag. Där finns mycket god journalistik av klassen New Journalism, som är en blandning av reportage och skönlitteratur i stilen, men allt är förstås sant och inte påhittat.

Hemlig Journalist är förresten ett pseudonym.

Eller?

HA! Det kan ni ju klura på.


Från noll till hundra

Ah! En ljuvlig dag på ett skönt ställe, fika på Kafé Ågatans uteservering, mhm! Lite kändisspotting, vi såg Diabetesmannen faktiskt! Med en trevlig hatt, uppskattas! Men det verkliga skälet till att vi satt där var för att träffa Källan.

Källan är vår deep throat. Alla riktiga journalister har en källa som ger dem viktig information och tips! Hittills har inte Källan kommit med något bra, men det är på gång, det känner vi. Vi kanske borde be Källan att gästblogga någon dag? Ny kategori?

Rubriken? Ja, det är läsarstatistiken senaste nio dagarna.
Inaktiv blogg: 0 unika sidvisningar.
Dag nio efter paus: 100 unika.


(vi är grymma taktiker, tro inget annat. Dessa personer har vi själva jagat efter med strategi och rätt "reklam". Mer om det en annan gång kanske, eller ni kanske redan har höga siffror?! Aja, säg till va)

Yeah, kanske?!?! Vi kände att det var värt en skål så vi körde på det! Och ni har kommit igång med kommentarerna också, uppskattas. Vi är mäktigt nöjda med vår modeduellsartikel, så nu är det jakt efter nästa person som ska porträtteras. Är du extra bra eller något? Kanske höra av dig?


Vem vann?

Frågan om vem som vann duellen har redan dykt upp. Hemliga journalister håller på objektiviteten när vi skriver reportage (fett seriösa!). Men vad sägs om att ni tar och kollar in grabbarnas bloggar och sen röstar ni under reportaget? Skriv en motivering också när ni ändå kör! Intressant modedebatt.

Hemliga journalister langade dubbelintervju och reportage på mindre än en timme!?!?!? Uppsalas elitjournalister, vi säger bara det. Nu måste vi chilla galet.


Göteborg vs. Uppsala i modeduell

Uppsala mot Göteborg, veteranen mot rookien: vem har bäst koll inför sommaren 2010? Häng med i modeduellen mellan Joakim Mattsson och Christoffer Angelin för en rykande färsk stilrapport.

Joakim Mattson, mest känd som "Diabetesmannen" driver bloggen diabetesmannen.blogg.se sedan december 2008. Han tog studenten från Bolandsgymnasiet 2009 och jobbar nu som personlig assistent. I framtiden vill han plugga mode i Stockholm, då han sen två år tillbaka har ett brinnande modeintresse. Han beskriver sin klädstil som lite rockig med en touch av stek/bratstil.
- Jag tar på mig det som är snyggt, säger Joakim. Jag följer mitt huvud och klär mig precis som jag vill. Jag vill vara unik! Men visst följer jag modet en del.

Christoffer Angelin har två år kvar på gymnasiet i Göteborg, där han läser sam/ekonomi. Han har bloggat på fjortizfox.blogg.se sedan december 2009, och även är han modeintresserad. 
- Jag skulle beskriva min stil som en kamelont, jag byter stil efter omgivning och humör. Fast det finns oftast en röd tråd att följa genom alla outfits, berättar Christoffer. Jag har en tendens att lockas av Stureplansstilen, men vill ändå göra den till något eget. 

Helst shoppar Christoffer på Åhléns, H&M eller Zara. Ibland klickar han hem något från H&M:s hemsida, eller klockor från andra sidor.
- Åhléns är ju perfekt då de har allt från billigare märken till dem mer välkända och dyra, säger han. Sedan har vi ju H&M som en självklar favorit.

Joakim gillar också H&M. Tillsammans med Weekday och Gant utgör H&M hans topp tre över shopping i Uppsala.
- Men Weekday är bäst! Absolut min stil och oerhört bra pris, säger han.

Sommaren är inte bara sol, bad och semester för modeälskaren. Det är dags att låsa in alla varma kläder och plocka fram lättare outfits. Men vad ska man ha på sig?
- Shorts som slutar precis över knäna och till det en tischa med något grymt tryck! tycker Joakim. Även jeansskjortan kommer användas en hel del. Instoppad tröja kommer jag nästan alltid att ha, med ett passande bälte till. På fötterna blir det Converse eller Seglarskor. Även accesoarer runt armar och kedjor runt halsen!

- Mycket jeans och jordnära färger, en grå kavaj går alltid hem, säger Christoffer. Till det en brun väska, helst Mulberryinspirerat. Men inga Foppatofflor eller Crocs!

Även Joakim har åsikter om vad killar stoppar fötterna i i sommar:
- Rätt skor till rätt outfit! Ett par converse passar ju typ till varje outfit. Det funkar inte med ett par stora skateskor till ett par chinos och en jeansskjorta.

Joakim, som enligt egen utsaga är en flitig krogbesökare i Uppsala är inte nöjd med hur de flesta killar klär sig. Enligt honom håller bara 20% stilen.
- Dom flesta tänker för mycket märken. Och rosa skjortor - vill glänsa liksom! Mitt tips är att hitta sin personliga stil som passar en själv och det behöver inte alltid vara dyrt! Många bara kastar på sig kläderna och det ser bara bedrövligt ut även om plaggen är snygga. Och valet av skor är otroligt viktigt! avslutar Joakim.




Modebloggaren Christoffer Angelin från Göteborg (fjortizfox.blogg.se).



Joakim Mattsson från Uppsala (diabetesmannen.blogg.se).



Detta reportage tillhör hemligjournalist.blogg.se. Använd gärna permalänken för att hänvisa till intervjun på vår blogg. Alla publicerade bilder har vi tillstånd från upphovsman att använda. Utdrag eller citat ur texten ska refereras till källan (hemligjournalist.blogg.se).


Så är det!

Aah, idag har journalister shoppat gal1 och nu är det ett kaos av saker överallt här. Gal1 är så mycket bättre än galet, tack för det Diabetes!

Men hörrni, kul att ni har hittat hit och att folk verkar uppskatta bloggen! Vi gillar statistiken och dansar lite till Bay City Rollers. Varför? Vet ej. Svar oklart.

Nu ska vi jobba lite på frågorna, och snart dyker den första intervjun upp! Mm jaa, det kommer att bli kanoners, så håll er i närheten nu va! Det är ingen idé att avslöja vem det är, för det vet ni säkert redan. Annars får ni träna era journalistiska färdigheter. Ledtråd: Bortsett från "och" är det nog det ord som skrivs oftast i den här bloggen? Kanske dags att förnya sig lite?!?

Aja, vad annat kan man göra när man har en Diabetesman ibland oss?!

Är det något ni andra läsare vill veta om honom? Hör av er snarast så ordnar vi!


Chatta med journalister!

Mmm, jaaaa, vi har kommit på att vi ska ha msn-chatt med läsare och folk som vi vill intervjua. Vi är mycket kompetenta och tycker om intervjuer, så varför inte slänga iväg ett mejl eller en kommentar om du vill ha lite uppmärksamhet? Perfekt om du har en blogg, alltså...

Adressen är:
[email protected] och alla intervjuer sker via msn (för vi är ju hemligaaaa!) och sen publiceras de här. Vill man bara snacka lite allmänt med oss kan det ju vara en idé att lägga till oss i listan så att man kan tjata lite när tillfälle ges, så att säga!


Upphovsrätt: Bilder

En blogg blir ju alltid roligare om det finns lite bilder som illustrerar texten, men som ni ser har vi inte specielt många alls. Faktiskt i princip inga. Varför?

Jo, för vi är hemliga journalister och inte hemliga fotografer. Därför fotar vi inte så mycket. Varför tar vi inte bilder från google och länkar/skriver ut källan?

Det är ett brott mot upphovsrätten. Man får inte ta andras bilder utan deras tillstånd och publicera (publicera gäller för allt DU skapar på internet - blogg, facebook, lunar (om någon nu har det 2010) osv).

Men precis som när någon snattar händer inget förrän man åker fast. Den som äger bilden måste anmäla dig för att du ska kunna straffas för brottet. Men om den gör det kan man få höga böter. Om det är upprepade gånger och speciella omständigheter, som att du har tjänat pengar på bilderna, kanske du till och med kan få fängelse (Vi är inte helt säkra, fråga en hemlig eller offentlig jurist).

Så om du skriver att du är sjuk och vill ha en bild på någon som är sjuk kan du inte bara googla en bild och skriva "källa:google". Det är inte ett tillstånd från upphovsmannen. Det är stöld och straffbart. Fråga alltid om lov och om du driver en stor blogg med många läsare: skaffa skriftligt intyg som skrivs under att du får använda bilden. För i så fall kan personen inte jävlas med dig om den blir på dåligt humör och ändrar sig, som man kan bli om man ramlar och slår sig illa eller snedtrippar på LSD.

För något år sedan fick allas vår Blondinbella böter på grund av detta. Ingen går säker när Upphovsmännen får blodad tand!

Så fota själva eller skriv jävligt bra, som vi. Eller skaffa tillstånd.


Dagens Diabetesrapport

Diabetesmannen har fans på facebook som gärna ser att han deltar i televisionsproduktionen Paradishotellet. Hemliga journalister ger det klassiska svaret: Inga kommentarer!

Här dansar DiabetesMANNEN galet på youtube:


Men notera att det är DiabetesPOJKEN som har laddat upp filmen. Kan det vara så att Jocke redan nu håller på att lära upp en yngre förmåga som kan bloggvicka om han skulle komma med i Paradise?

Hemliga journalister gräver vidare...


Update:
Här är Diabetes youtube-kanal om man vill se mer video med honom. Han hälsar faktiskt och "länkar" vår blogg. Vi säger som Khadidje: "Tack och bock".


Attentat?

Assa, den där Kissie... journalister gräver vidare!

Vi har fått ett tips från Frida Löving (http://fridalovling.blogg.se/) som är tjejen som syns på bilden i fanbrevet som Kissie har fått. Hon säger att hon inte har skickat in det där brevet och därmed inte skrivit det heller.

Här skriver vi om den stulna frågan: http://hemligjournalist.blogg.se/2010/june/journalister-undrar.html
Här skriver Frida om brevet hon inte skickade: http://fridalovling.blogg.se/2010/june/hahahahahha.html

Hemliga journalister tror fortfarande att det var våra idéer som redovisades som någon annans. Men varför? Frida är ju snygg, så Kissie kanske hellre vill få fanbrev av henne än en journalist förklädd till rosa tant? Men man kan ju inte bara knycka bilder så där...

Det blir en lektion i upphovsrätt angående bilder! Kommer nog imon!


Uppsalas finest

Nu i sommar tycker hemliga journalister att man absolut ska hänga i Uppsala - vår ljuva hemstad. Men vart ska man gå? Vad ska man göra? Oavsett om du är Stockholmare eller Uppsalabo ut i fingerspetsarna: här är våra favoriter i vår favoritstad:

Bryggan
Ån som går genom Uppsala heter Fyrisån, och längs med hela den "centrala" delen av ån finns bryggor längs med kanterna. Här sitter gammal som ung med glass, take away-latte och jordgubbar. Perfekt för försfest på kvällen, perfekt för att umgås med kompisar och perfekt för en avslappnad första dejt. (Alla riktiga Uppsalabor ääälllssskkkaaaarrrr bryggan)

Stadsparken
Samma sak som med bryggan, man sitter och fikar, hänger och umgås, helt enkelt. Är man många är det lättare att sitta här eftersom det är gräsmattor. Bryggan är ju långsmal, vilket är anledningen till att parkfesterna hålls här istället. Ett litet varnande finger angående fester: Stadsparken lockar en yngre publik - högstadieeleverna. Är du gymnasieelev eller universitetsstudent är festen i ekonomikumparken (som inte är en park utan en gräsmatta, men den kallas park ändå).

Palermo
Pizzeria med vin- och ölrättigheter. Har aldrig sett någon äta pizza här. Typiskt sommarhäng för folk som vill dricka relativt billigt. Alla knycker stolar så fort man reser sig, så vakta platsen.

Lyssnarängen

Sola och bada här. Det finns buss som går enda fram eller cykelväg om man är hurtig. Tar ca 25 min från stan med buss, tar en minut om man cyklar som en hemlig journalist på språng!! Nejdå, men vi är kvicka. Det blir man efter ett tag i branschen. Ren och fräsch badplats med dusch (ej omklädningsrum, utedusch för att få bort sjövattnet), toaletter, kiosk och stor, fin gräsmatta. Här kan man röka vattenpipa efter kvällning om man går i gång på sånt eller bara leka med en badboll under dagstid.

Terassen
Drinkställe. Lite dyrare, lite svårare att få plats (få bord). Men trivsamt och sofistikerat om man vill ta en drink och snacka snyggt. Yeah.

Åhléns
Inte för att man hänger här, men ska du träffa en Uppsalabo på stan så säger man: "Vi ses vid Åhléns kl.x!" och då vet alla precis var man menar. Sen är det jättetrångt utanför, för alla stämmer träff där.

Hugos café
Mysigt, bra och trevligt! Han som jobbar här är cool, och vet att knark är bajs! Prata med honom, han älskar människor och vill prata med alla hela tiden.

Kalas vs. Birger Jarl
Två stora dansställen. Lite krasst brukar man säga att fjortisarna och bönderna häger på Kalas och alla brat-wanna bee:s (det finns inga riktiga brats i Uppsala! De är bara FEJK!) och invandrare hänger på BJ. Välj själv, men hemliga journalister vet att det kan vara både röj eller snark på både ställen. Ta med dig röj så blir det bra!!

TIPS! Nattbjussare
En hel del kyrkor brukar finnas på stan på helgnätter när krogen stänger. De är snälla och bjuder på pannkakor, kaffe och annat gott! Gå fram och prata med dem så får du fika, de bits inte och de är inte farliga. Men tracka dem inte för deras tro, då blir de ledsna! Och sånt sysslar vi inte med. (Kom ihåg att de hänger med Gud).

Musikens hus
HAHA! Vi bara skojade. Här vill man ju fan inte vara!!!!

Vilka är dina Uppsalapärlor, och varför? Tipsa, så bygger vi ut listan!


"Orange, eftersom de ofta har klubbkvällar med olika inriktningar så slipper man dålig musik. Nackdelen är att det är litet och har de äckligaste toaletterna i Uppsala.

Williams är också rätt awesome." - Discofjolla (discofjolla.blogspot.com)


En fet baksmälla.

Hemliga journasliter tog sig en ledig week-end efter att ha återupptagit bloggandet. Med ambitionen om att springa på Diabetesmannen ute i vimlet styrde vi stegen mot Uppsala med en flaska rosé i högsta hugg. Stadsparken är ett förjävla fint ställe om vi ska säga det själva. Kanske borde vi göra det till nästa projekt, att promota Uppsala som sommarstad?

Vet ej, vet ej.

Men nu ska vi kolla vår journalistiska digitalkamera för att se vad vi egentligen har gjort den här helgen.

Om vi har tur har vi kanske fått till det med Jocke?

Journalister undrar...

...är det en slump? Eller är vi inte tillräckligt fab för att få synas i Kissies blogg?


Från:
Hemlig Journalist ([email protected])
Skickat: den 2 juni 2010 21:25:51
Till: [email protected]


Bästa Kissie
 
Vi hemliga journalister har uppmärksammat att du inte heter Kissie på riktigt. Detta gör oss mycket förbryllade. Även våra läsare är oförstående. Varför heter du så? Hur kom det sig att du valde detta namn och inte Alexandra, eller Barbara Ann? Vi har märkt att du har en frågestund ibland, och här är några saker som vi undrar över:
 
1. Varför heter du Kissie?
 
2. Kan du göra en volt?
 
3. Vad ska du göra på studenten? Har du ett eget utspring och flak eller ska du strunta i den?
 
4. Vad vill du jobba med i framtiden, om du inte bloggar livet ut?
 
5. Kan inte du och Amir göra en Simple life som Paris och Nicole? Det vore fett skoj om uttrycket tillåts oss.
 
Vänligen, men bestämt
Hemliga journalister


Sedan kunde vi läsa på Kissies blogg den 3 juni, kl.13.13: 

Hej Alexandra! Älskar verkligen din blogg, och du är verkligen supersnygg! Men jag tänkte, kan inte du och tex Amir göra en svensk “the simple life”? Hade varit så roligt och tror ni hade fått hur många tittare som helst! 

Kram, ditt största fan!

/ Frida

(http://www.kissies.se/?p=7442)


Notera speciellt datumen.
Notera sedan att två läsare i detta fall skulle ha fått samma idé samtidigt och skickat in den.
Notera sedan att hon inte svarar på om hon kan göra en volt eller inte?
Notera speciellt noga att det INTE är fördelaktigt att jävlas med hemliga journalister! Grr...

Vad tror ni? Slump eller redigerat för att passa hennes blogg? Eller för att "provisera" oss?





Svår kärlek.

Det här med kärlek är ju inte alltid lätt. Det är en sak att ha en crush på en välklädd 20%-italiano, men att som Örjan vara dödligt kär i Blondinbella måste vara svårt. En liten journalistisk tår rullar längs min journalistiska kind när jag läser detta: http://minakulor.blogg.se/2010/january/en-dikt-i-kvallens-tysta-ensamhet.html .

Finns det någon som vet någon tjej (eller kille) som är väldigt lik BB men som inte har någon pojkvän som heter Nils (eller något annat heller)? Vi känner att vårt nästa projekt kanske är att försöka matchmake:a Örjan med en söt liten bloggtjej. Någon som känner sig träffad?

Lär känna Örjan på: minakulor.blogg.se


Lätt jobb!

http://hombres.blogg.se/ vill ha hjälp att hitta Sveriges modemän. Eeeeh? Tur att hemliga journalister grävde fram er då! Ni behöver inte leta, er katt behöver inte leta, mormor behöver inte leta, VI behöver inte leta. Ni vet alla varför?


Subject: Sveriges modeman no1!

Bästa Hombres

Vi Hemliga journalister har funnit er man - er Diabetesman. Besök diabetesmannen.blogg.se och spana in killen med stil och känsla för kläder!

Vänligen, men bestämt

Hemliga Journalister


Ja, så om du själv vill nominera någon eller tror att du är den de söker - klicka dig in på deras sida och läs mer: http://hombres.blogg.se/2010/june/utkast-juni-1-2010.html .


Vad vill ni veta?

Vad undrar ni över? Finns det något som vi borde undersöka eller ge svar på? Ställ en fråga om vad ni vill - antingen i en kommentar eller mejla [email protected]

En klassiker - har du sett den förut?



Alla har väl sett ett antal Disneyfilmer. Men hur uppmärksamt har du tittat? Hur kritisk var du som barn? Kolla in den här videon och upptäck pappersåtervinning i teckningsprocessen... 

Att ställa de rätta frågorna

Hemliga journalister har fått TVÅ kommentarer från självaste Diabetesmannen! Det ska vi fira med Piggelinglassar!

Vi har ju under hela vår bloggpaus bevakat diabetesbloggen och även "intervjuat" honom genom att skicka frågor. Är det något vi kan är det att ställa de rätta frågorna - och att finna svaren! Dock måste vi hålla oss hemliga, så allt sker via internet, som är vår favorituppfinning.

Vi märker ofta när vi läser frågestunder hos olika bloggare att en del läsare inte är några duktiga journalister! De ställer fel frågor!



Därför vill hemliga journalister dela med sig av några klassiker:

1. Fråga öppna frågor!

Exempel:

Gillar du glass?
FEEEEEEEEEEEEEL! En stängd fråga, för den kan besvaras med ja eller nej.

Vad tycker du om att äta/vad gillar du för sötsaker? Räääääätt! Här måste den som svarar välja egna ord, svara med en hel mening och tänka till. Anstränga sig lite mer, alltså.

2. Följdfrågor!

Ibland när man frågar privata saker, eller bara något ovesäntligt, svarar personen kort och oengagerat. Ställ följdfrågor för att få veta mer! Hur menar du då? Varför? Varför inte?

Man får ställa stängda frågor om man följer upp dem med följdfrågor! I det första exemplet var den stängda frågan inriktad på glass, medan de andra två öppna frågorna var mer allmänna. Om man jobbar för Glassnytt och vill att personen bara ska prata om glass och inte svara "sockerkaka är gott" kan man säga:

Gillar du glass?
Ja.
Vilken?
Piggelin.
Varför?

Den är grön.
Är det din favoritfärg?
Nej.
Vilken är det då?
Lila-blå.

Och på så vis får man ut mer information och mer kunskap om den man intervjuar. Nu vet vi ju att personen gillar lila-blå färg, det visste vi ju inte innan. Tänk om den hade svarat: Det var jag som sköt Palme. Då hade vi haft ett riktigt scoop.

Men nu ska vi ut i solen. Mer journalistik en annan gång!








Hemliga journalisier undrar...

...om det finns andra typsnitt att välja till sin blogg? Det här är inte speciellt sexigt.

Hemliga journalister gräver vidare...

Ett hemligt samtal!

Diabetes har fått ett hemligt samtal! (http://diabetesmannen.blogg.se/2010/june/jag-ar-20-procent-itailenare.html)

Kan det vara BB som ringer? Och säger att han har blivit far? Eller kan det vara Blondinbella som vill ha honom med i spotlife?

Hemliga journalister blir helt till sig av upphetsning. Glöm oss inte när du glider iväg i din vita limousine...!
Hon älskar dig inte som vi gör!

Hemliga journalisier undrar...

...vad som skulle hända om man tog alla Kenzas (www.kenzas.se) skor och byggde en pyramid med dem? Skulle det vara möjligt att konkurrera med Cheopspyramiden? Kan det vara ett alternativ för att få fart på lågkonjunkturen i Sverige?

...varför alla Uppsalafjortisar skriker hela tiden? Om ni skriker igen nästa gång vi går förbi er på bryggan kommer vi att knuffa er i Fyrisån.

... över den här filmen:
http://www.finest.se/userBlog/?uid=28711&beid=1377545 . Det är Bingo Rimér, Katrin Zytomierska och deras nya bebis. En söt liten film, men frågan är: vem filmade när de dansade runt och bebisen sov? Var det en hemlig journalist, eller är det skådespel? Hemliga journalister tycker inte om regisserade hemvideor...

...när nästa säsong av Glamourama kommer? Vi saknar er, Michaela, Anna och Petra.


...varför Anna Gina är så skön? Alla går in på http://anagina.blogg.se/ och skrattar.

...om Diabetesmannen kan få vara med i Glamourama? Simon behöver en snygg sidekick om han ska vara med nästa säsong!


My name is Kiss. Kiss Ie.

Hemliga journalister har under dagen funderat över bloggaren Kissie (www.kissies.se). Hon heter ju Alexandra Nilsson på riktigt. Varför kallas hon Kissie?

Kan det vara så att hon egentligen är en katt som lyssnar till "kissie, kissie, kissie, komsi kissie, kissie!"?

Kan det vara så att hon är konstant kissnödig?

Kan det vara så att hon har dyslexi?

Kan det vara så att Kissie är en kod, och att om man slänger om bokstäverna blir det Ikesis, och att Ikesis är en grekisk bomullsgud som har tagit plats i en jordisk kvinna för att fördriva onda andar på Stureplan?


Hemliga journalister är mycket förbryllade... Lexxi, Alex, Xandra eller Herr Nilsson vore mer logiska smeknamn. Varför Kissie?

Hemliga journalister gräver vidare... 


Lär känna oss - men bara lite...

Vi är ju rätt hemliga av oss, men tänkte bjuda på en liten lista så att ni kan få veta mer. Kanske kan ni dra några kloka slutsatser utifrån era journalistiska intelligenser. 

"Den här listan hittade jag hos Cosmo. För fler listor besök cosmopolitan.se!

1. Hur länge har du bloggat?

Vi började ju i december, men sen gjorde vi en massa annat. Men nu har vi börjat igen. 

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Vi tyckte att en del var helt kassa! Sen fanns det några bra, men generellt för många tjejor som bara vill visa upp sig, sin byst, sin konsumtion samt bete sig allmänt odrägligt. Kissie, Dessie, Ballie, Mallie, Nallie, Kroko-dallie och allt vad de heter, för att inte glömma alla deras wannabe:s! 

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Ha! Om ni inte vet det vid det här laget är ni banne mig inga bra journalister.

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Störtsköna. Vi måste blogga mer om sånt.

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Ett tiotal, men inte varje dag. Vi har såna där hobbys och annat för oss, men bloggar är ju kul när man sitter med en kaffe och inte gör så mycket annat!

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Mest dagboksbloggar - vi hittar ju inga bra ämnesbloggar! Men kolla sminkan.blogg.se, hon är bra på smink!

7. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
http://elle.se/bloggar/elsa-billgren.aspx?page=3
Henne gillar vi skarpt. Hon har talang och hobbys som inte är henne själv! Riktiga kvinnor har riktiga intressen (och riktiga bröst, Kissie!).

8. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Bloggkommentatorerna. Har vi redan tipsat om i ett inlägg innan. De är väl de som liknar oss mest, men det märks kanske inte så bra än. Ska jobba på det!

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Det vet de inte om - vi är HEMLIGA journalister!

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ingen vet hur vi egentligen är... mer än att vi är hemliga.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Vi skriver inte om oss, vi skriver om andra. Vi är inte så intressanta.

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Oss själva! För alla andra gör det, och få är intressanta! Man måste komma med något eget som intresserar folk, annars läser bara mormor bloggen.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Vi tjänar enbart sanningen och rättvisan.

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Jag tror att man kan snoka och hålla koll, men aldrig lära känna någon. Oftast stämmer inte personen i bloggen med den i verkligheten.

15. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Vi befarar att Kissies rygg kommer att gå av om hon tänker fortsätta föda sitt kändisskap med silikon i tuttarna. Rädda ryggen - läs bloggen! Så slipper hon spruta in mer när kändisskapet svalnar.


Operation: Insulin

I vår kamp för att göra Diabetesmannen till Sveriges största bloggare inleds härmed Operation: Insulin som ska bota Sveriges modediabetes och ge oss den dagliga dos Diabetesman vi såväl behöver! För att nå toppen börjar vi med att sträcka oss mot den - Blondinbella. Efter att ha författat detta brev och skickat henne väntar vi tålmodigt på att se vad som kommer att hända...



Nytt blod till Spotlife?

Bästa Blondinbella!

Vi hemliga journalister har förälskat oss i en ung bloggman med fantastisk känsla för mode och stil! Han är i 20-årsåldern, bor i Uppsala och besöker uteställen flitigt. Han har en blogg som uppdateras noggrannt med bilder och moderapporter.

Vår önskan är att du klickar in på diabetesmannen.blogg.se och kollar! En straight, snygg kille med stil och känsla för mode saknas bland storbloggarna och det rimmar väl med ditt entrepenörsskap och kan bli en riktig hit! Ta dig tio minuter, och bortse vår aningen hemliga mejladress. Han kan vara en oslipad diamant bland spotlifes juveler...

Vänligen, men bestämt
Hemliga journalister


RSS 2.0