Sjukt oseriöst och jävligt kul - Alexandra om sin medverkan i Dj Mangos kritiserade musikvideo

"Vad gör vi? Nu kör vi!" sjunger Dj Mango med ett gäng lättklädda dansande tjejer i bakgrunden i sin nya sommarvideo, men hemlig journalist köper det inte riktigt utan kräver svar på vad bloggtjejerna egentligen sysslar med. Alexandra Johansson ger svar på tal.

- Jag tänkte "varför inte likom", det var en kul grej med några tjejkompisar. Sjukt oseriöst och vi hade jävligt kul, säger Alexandra, som driver bloggen vadfanskajagheta.se, om sin medverkan i videon.

- Mattias, alltså Dj Mango frågade mig lite spontant om jag hade lust att vara med i en musikvideo en fredagskväll och om jag och Sara kunde fixa lite snygga brudar som hade lust att vara med. Så sagt och gjort, berättar Alexandra.

Det var alltså så "castingen" gick till när Dj Mango ville spela in en video till sin sommarhit "Fanta och rose". Videon har i skrivandets stund 50 000 visningar på youtube.com. Hemlig journalist har tidigare kritiserat videon och låttexten för att vara sexistisk och ha en omodern, omogen kvinnosyn. 
 
Hur ser du på låttexten och videons framställning av manligt vs. kvinligt?
- Hm, jag vet inte, hade ju inte hört låten innan vi gjorde videon, vi hörde den när vi kom till studion först, säger Alexandra. Tycker det var ett kul rim bara och efter några drinkar diggade vi alla låten. Just texten tänkte jag inte så mycket på. 

Alla som medverkar i videon har dolda ansikten bakom stora, nerdragna mössor. Ändå har några namn läckt ut på internet. Bland annat Uppsalabloggaren Alexandra och storstjärnan Kissie (kissies.se), samt tre tjejer vid namn Sara, Jessica och Hanna (uppgifter om bloggar saknas).

Varför har ni dolt era ansikten?
- Mössorna är ganska stora och anledningen till att vi har dom på oss är för att folk ska tänka: "Varför?". Det har ju lyckats med... eller hur?

Alexandra har tidigare varit med i flera musikvideor och planerar att vara med i flera framöver. Hon kan tänka sig att jobba med musik om möjligheten ges, även om hon själv inte tycker att hon ska sjunga i så fall.


Se videon till "Fanta och Rose" här: http://www.youtube.com/watch?v=1kpR1OkMt6w

Detta reportage tillhör hemligjournalist.blogg.se. Använd gärna permalänken för att hänvisa till intervjun på vår blogg. Alla publicerade bilder har vi tillstånd från upphovsman att använda. Utdrag eller citat ur texten ska refereras till källan (hemligjournalist.blogg.se).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0