3: Jenny Andersson-Mård

Bloggparadssuccen fortsätter med en tredje bloggare: Jenny Andersson Mård! Det här är en blogg utan dagens outfit och shoppingtips, lite kul med någon som bryter trenden! En del sport dyker upp, genusdans för tjejrapport, mhm! Annars då? Såhär skriver hon själv:

"Det här är min blogg, med mina åsikter om samhället, livet och andra saker. Den handlar också om saker som jag tycker om; t ex innebandyn"



En del videoblogg bjuds det också på! Kan vara najs om man vill se personen i 3D i 2D, som vi brukar säga! Vi har inte läst den här bloggen så länge, så vi är inga experter, men eftersom vi inte bedriver sportjournalistik kan det ju vara värt att kolla om man gillar sånt, va!




Det blir faktiskt en del politik med! Som sagt, kul med någon som bryter trenden och inte bara skriver om mode och fest (även om journalisterna älskar det med!).

Hon har faktiskt lite dialekt när hon pratar...spännande! Det är ju så när man läser bloggar, att man vet inte hur de pratar om de inte videobloggar. Ni vet ju inte hur vi låter, till exempel! Vi kan ge en ledtråd: vi låter mest som höns och opera, och ibland mjaaaaauuuu!



Så, hare gott! Och om du har någon blogg att tipsa om - eller vill promota din egen, så ba hör av dig!? Och har du missat några av de tidigare tipsen så kollar du kategorin "bloggparaden".  Ok, pusssssssss!

Vad ska ni göra ikväll?

Diabetesmannen kommer att sända live ikväll. Rackarns otur att journalisterna ska ut och festa och Källan ska kolla på första säsongen av Friends. Vi kommer att missa den. Hoppas att den visas i repris/finns på youtube på något vis?

Vad ska ni göra? Halloweenfesta? Skicka en bild liksom, ska släger vi upp den med din bloggadress! Glad Halloween!

Diabetespappan?

Diabetesmannen har hittat en borttappad kamera med gamla bilder. I slutet av jämförelseserien dyker den censurerad bild på en tjej upp, en liten med D och hans ex och sedan en nytagen med Diabetes och ett barn. Han har tidigare droppat att det skulle vara hans dotter, och visar åter upp samma bild och story men nu i ett sammanhang som får det att se mer äkta och trovärdigt ut.

Vad tror ni? Är det hans dotter eller en bloggkupp?


2: Hajkillen

hajkillen.blogg.se

Tycker ni om att läsa välskrivna bloggar med ett personligt språk? Då lär du kolla in den här. Tänker HJ skriva hela inlägget i frågeform? Ja, det tänker vi. Lite i alla fall.  



Hajkillen ser stenhård ut. Vi har inte testat, men han kan vara gjord av massiv ek. Hur vet man om han är gjord av trä? Man bygger en bro av honom! Men kan man inte bygga broar av sten också, undrar ni? Givetvis, men eftersom trä flyter i vatten liksom en anka ska ha vägas på vår största våg och om han väger lika mycket som en anka är han en HÄXA!

Det är alltså inte blondinbellas förra pojkvän utan en annan haj. Han är fett rolig. Hemliga journalister skrattar sitt hemliga skratt när han uppdaterar.

Han gör saker som vanliga ungdomspojkar gör: festar, shoppar, fikar, jobbar, hänger med kompisar. Men han har något som gör att HJ kan gilla honom liiiiite extra: han är en diabetesman. (vi gillar diabetesmän. tar man bort sockret har man ett perfekt recept på trevliga typer, verkar det som)

Han ska tydligen medverka i ett filmprojekt om Diabetes snart tillsammans med Jocke von Mattsson. Värt att kolla in!

Han e Upzalah! Fezzzzt.

Här bjussas ett litet smakprov på hans prosa:

"Så bara för det tänker jag avrunda. Tänkte ni:
A. Då blir det väll ett tack o adjö nu då?
B. Tänker han skriva en historia om hur han åker hem nu?
C. Tänker han bara sluta med denna frågeställning?
Svaret? Inget av dem. Tänker avsluta med att säga att efter allt tjo o tjim på Etage så känner alla, förutom jag och Dure, att nu är det väll ändå dags att dra sig hemåt? Jag och Dure kände istället "Vafan. Ska vi inte dra till Stockholm?" "Jo det ska vi". Så det gör vi. Tar kontakt med Charlotte(Du fick va med ändå) och bestämmer plats att mötas på och drar iväg i en Taxi. Möter upp Charlotte och den trevliga Sara någonstans i Stockholm, ingen aaaaning om vart men någonstans var det iallafall. Drar med de två tjejerna hem till Sara och sätter oss och snackar lite skit. OH SNAP! Ingen efterfest? Inget crazy out of this world mofo holy shit gangbang eller något alls? Nej! Några klunkar på en relativt god likörvariant, lite skitsnack, lite musik, lite frågesport och en krasch i en otroooooligt skön säng. (Ber om ursäkt för snarkningarna. Otroligt förkyld. Och tack för lånet av de FANTASTISKT sköna byxorna. Ska lätt köpa ett eget par.)"



Vi känner att vi inte kan avsluta inlägget bättre själva. Kommer vi att bara låta det här avsluta? Ja. Och de som inte fattade Monty Python-referensen tidigare är sämst. You tube:a alla deras mästerverk!

Diabetesmannen: Jag har aldrig varit så kär!

Det var i förra veckan som Diabetesmannen, 20 och Selma Lagerlöf, död, gick ut med sin förlovning till pressen. Paret har varit tillsammans i sju år och har tre gemensamma barn.
- Jag har älskat henne så länge, berättar Diabetesmannen med tårar i ögonen. Det här är mitt livs lyckligaste dag!

I sitt röda tegelhus på ett litet berg norr om Uppsala bor Diabetesmannen och Selma Lagerlöf sen 18 år. De har barnen Torduborg, Rangelinder och Ulfing tillsammans och levde som lyckliga sambos tills för en månad sedan, när Diabetesmannen friade till Selma:
- Jag stod och vek tvätten, berättar Selma och ler förföriskt mot sin trolovade, som sitter bredvid henne med basker och våtdräkt. Plötsligt stod han på styrkbrädan och sjöng "öppna din dörr" med en gul tulpan. Jag blev så överaskad att jag var tvungen att sätta mig ner.

Det var alltså så, en grå oktoberdag i början av månaden som Diabetemannen gick till väga innan han föll ner från strykbrädan, föll ner på knä och sedan friade med en 18 karats guldring från Islands jaktmarker till Selma Lagerlöf.
- Jag hade övat i månader - allt skulle vara perfekt, berättar Jocke och tar en tugga av en gammal sko. Han tuggar den eftertänksamt och fortsätter sedan:
- Hade det inte varit för Selma hade jag nog aldrig stadgat mig. Hon är kvinnan i mitt liv.

Jocke sköljer ner resten av skon med sköljmedel och fnittrar till:
- Vi hade egentligen inte tänkt berätta allt för många detaljer, vi är lite privata av oss, men vi har funderat på att gifta oss på en nudiststrand i Norge! Det känns romantiskt, och så kan jag ha min våtdräkt om det är kallt.

Selma nickar instämmande:
- Och så kan vi ta med barnen, och lämna dem där. De kan få jobb i en skofabrik.
- Jag som älskar att äta skor! utbrister Jocke, och sen skrattar fästman och föstmö gott i varandras armar innan de dansar en vals mot solnedgången.

Än är inget datum satt för vigseln.


Källan Referensen

1: Moa Helmersson

moahelmersson.blogg.se

Mhm, denna donna hittade vi när vi klickade runt via länkar i olika kommentatorsfält! Hon är Uppsalabo, 20 år och verkar gilla att festa med sina kompisar. Det är bra! Fezt åt Upzalah! Det är en livsstilsblogg som bjussar på en hel del modebilder och snygga tjejkompisar (ett litet tips för alla som spelar på den planhalvan).



"My life in a small version"
är bloggens motto. Inte så tokigt om man vill ha inblick i en liten människas liv! Dock har vi researchat bilder och kommit fram till att hon är ganska lång i verkligheten - kanske en anledning till att ha en liten blogg! Vad vet vi, vad vet vi.
 
Know your rights säger hon också, och det är ju bra. Man ska veta sina rättigheter. Som journalister vill vi framförallt hylla yttrande- och pressfriheten - yeah! Finfina gräjär.

Men vi är lite fundersamma över vems stringrumpan är? Och vem biter i den? Ett scop som kräver analys!

Moa har en kategori som heter "Moa tipsar" också. Det tipsas om mode. Tjejmode. Men det verkar ju vara rätt populärt i bloggvärlden om vi har fattat det rätt?

Här kan du se Moa in motion, 3D i 2D så att säga, när hon handlar alkoholhaltiga drycker på ett fartyg:



Det var dagens bloggtips, kika in och säg hej, vettja! Och vill du kanske vara med här - langa en kommentar under! Puzz då!

Nyyy kategori - MHMMMM!

Yes! Vi kände att det var dags för något nytt - för här blir inga barn gjorda! Ni är fan sämst på att kommentera assa.

BLOGGPARADEN är det nya här i vår blogg! Precis som tomteparaden på julafton med galet många sköna leksaker på rad ska vi rada upp sköna bloggare, recensera deras bloggar och skriva en liten presentation av dem. Så när du har tråkigt och inte vet vad du ska läsa (eller bara har ledsnat på att klicka på news feed på facebook) så går du in på vår blogg och kollar kategorin bloggparaden!

Damn, jävla bra journalister assä. Nu blire fest! Sisten hem igen är BÄST!
Världens bästa journalistblogg? A lätt assääää! Hemligjournalist.blogg.se är adressen - men det vet du väl redan eftersom du är här? Puss då!

Prao nr2

...får inte skriva något, för han var lika värdelöst som den här nyheten från aftonbladet för ett tag sen!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7955509.ab


Vaaaaad är detta? HJ blir något upprörd. Morremorr...

Vi har tänkt på en sak. Diabetesmannen brukar ju fråga om vad folk vill att han ska göra i sin blogg. Vad vill ni att vi ska göra?

(Betes, kom igen, vi har gett dig tusen råd)

Ledsen HJ :'(

Bellis och Nils har gjort slut. Uuuuuuuuuuuuuuuuh! Ledsen Hj, ledsen Källa. Bellish som fyller år och allt. Vi har lämnat Diabetesbevakningen för stunden och riktar nu vår beundran till blogghjälten Bella, och vi gör det som vanligt bäst med det skrivna ordet:


Hipp hipp hurra
För Bella fyller 20 år ida'
och även om man kanske är lite ledsen just nu kan man vara gla'
fööööör...



Du är 20 år och tjänar fett med riksdaler
du är kändis men håller dig undan skandaler
Du är är business och söt
Du är hälsosam som gröt
men ingen pro-anorexia utan istället
predikar du chokladens rätt i samhället
Du har massa vänner och fest på g
Du kämpar och sliter men har ändå kvar att ge
Även om du inte har flest läsare i statistiken
är du trots allt störst i praktiken
Du signerar din bok med din ena hand
med den andra ror projekten i land
Listan kan göras ännu längre, men här sätter Hemliga journalister avslut
och firar din födelsedag med salut!


Hemliga Journalister går bananas och bryter upphovsrätten genom att ladda upp en bild de inte
har bett om tillstånd för. GANGSTA!
(det är inget ni ska testa hemma själva utan en vuxen, barn)








Watch me work it - I'm perfect!

Schmink!



Men faktiskt, det är i form av en videoblogg! Notera att den är redigerad, det finns lite anstängning bakom den. Vi vill se mera sånt. Hellre färre men BÄTTRE videobloggar. Tänk såhär:

1. Vad ska det handla om? Sätt inte bara på kameran och babbla, tänkt ut något slags "ämne" först!

2. Redigera bort ointressanta saker och "öhhhhhhhh...vahettere..." VI BRYR OSS INTE! Polish it!

3. Ta bort det som inte är intressant. Allt är inte intressant.

4. Lägg till text om det är motiverat, kanske ett namn i hörnet eller om du räknar upp en lista/tipsar om saker, så blir det lättare för tittaren att hänga med.

5. En låg liten låt i bakgrunden kan göra det roligare om du pratar länge, eller om du bara visar något, kör en catchy låt till!

6. Orka kolla hela videon nedan. Orkar du inte? Fundera - hur intressanta är dina videos? Tror du folk orkar kolla hela? Inte? Klipp bort mera! Det tåls att upprepa att generellt är de flesta klipp för långa och ointressanta! På tv klipper de hela tiden, eller hur? Vad får dig att tro att du är så intressant att det inte gäller dig?

Var redigerar man? Alla pc har Windows movie maker, sen finns det en massa att köpa och ladda ner (hrm hrm) men WMM räcker bra!
Hur redigerar man? Gå in på youtube och sök på "tutorial" + det du vill lära dig! Det finns massor med filmer där de visar hur man gör olika saker. Sök på engelska, då blir det mest och bäst träffar. Sen kan du googla efter tips också. Det finns massvis.

Det var dagens lilla tips! Ut och gör bra videobloggar nu och länka i kommentarerna, så ska vi kolla! God helg din älg!

JOCKE MATTSSONS HEMSKA SJUKDOM

JOCKE MATTSSON även känd som Diabetesmannen, bär på en mörk hemlighet. Han har diabetes.
- Jag kommer ALDRIG respektera min sjukdom, skriver han i sin blogg.

Joakim Mattsson är stilikonen som bloggar om mode och sitt festliga liv i Uppsala. Men nu talar han ut. Han är sen lång tid tillbaka sjuk. Han har diabetes.
- Jag visste inte vad jag skulle tro när jag först fick höra det, säger nära vännen Anna Book. Det är fruktansvärt och oväntat!

Skandalerna susar om bloggaren och i veckan talade Jocke ut:
- Jag är en man. En Diabetesman.

hemligjournalist.blogg.se har sökt Mattsson för en kommentar utan framgång.


Praktikant Sandra



Mhmmm......MEN VAD FALLS!!??!? Det här är ju INTE grävande journalistik! Det är ju inte ens nyheter, han är ju en DIABETES-men med en DIABETES-blogg! Du är kickad! Så här dåliga journalister kan vi inte ha omkring oss... Vi återkommer med bättre talanger!!!


PRAO sökes!

Vi fick en förfrågan om man kunde "praoa" hos oss, dvs, inte som en godkänd högstadieprao, men gästblogga, som det så fint heter. Och varför inte, kan tyckas?!?! (diabetes <3)

Langa en kommentar om du är intresserad så blir det lite prao-journalistik framöver! Något att sätta på CV:t!

Skööööööön

http://hajkillen.blogg.se/


En bloggare helt i vår smak - hajsmak! HA! Men den är bra. Läs den.

Intervju med HJ och Källan!

Den här listan hittade jag på Cosmo. För fler listor besök cosmopolitan.se! (man ska alltid referera till källor!! /Källan)


Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

Källan -
Jag har bara böcker att gömma mig bakom när jag är ute och spionerar! Det finns ingen text i dem, bara två pärmar som jag håller framför ansiktet!
HJ - Vad fan? Vad är det för journalistik?! Tänker jag inte ställa upp på: inga kommentarer!


Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

HJ -
Radioaktiv gås.
Källan - HJ <3


Vad var det senaste du såg på tv?

HJ&Källan -
Vår geniala produktion om Diabetesmannen.


Utan att se efter, gissa vad klockan är:

HJ -
23.07?
Källan - Kvart över halv nio? 
(rätt svar: 23.08)

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Roger Pontare -
Vindarna viska mitt namn!


När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

HJ -
Letade efter scoop! Speciellt letade vi efter Diabetes...mannen alltså, inte sjukdomen.


Vad har du på dig?

HJ -
Hemlig förklädnad.
Källan - Försöker likna D:s senaste outfit...kedjor och trasiga byxor.


Drömde du något inatt? I så fall - vad?

HJ -
Jag drömde att jag fick pulitzer price! Vet ni inte vad det är, googla!!!
Källan - ...jag drömde om en jättesaaal där stadsmän saaa-aatt på raaaad...!


När skrattade du senast?

HJ&Källan - Vi skrattar alltid.


Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

HJ -
Att Diabetes skulle vara frisk.
Källan - Fast då skulle han vara...mannen.blogg.se? Tennismannen? Dress-mannen?

Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

HJ - Hemlig 1, Hemlig 2.


Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Källan - Hur fann du mig?


Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

Diabetesmannen, Peter08, Barack Obamba och DUUUUUU som läser det här just nu och sen kommenterar du en länk till dig själv ^^


Fulest

Mmmm vi har hittat en snubbe! En snubbe som vi ska titta lite närmare på. Han heter Peter och är besläktad med två jättestora bröst som det (enligt vad vi har hört) ska finnas en person bakom. Men ingen vet. Vi planerar att genomföra en expedition om ett par år för att undersöka saken, men vi är inte helst säkra hur det blir med spons och så. Kanske kommer Blondinpojken att följa med. (Hette inte han Storstadspojken förut? Vad är han nu, nu när han bara kampar? Fjällpojken? Rävpojken?)

Här kan ni läsa hans blogg i alla fall: http://www.finest.se/peter08

Av att döma bloggnamnet verkar han fortfarande ringa med hemtelefonen. Det är inte så hett, tycker hemliga journalister och tipsar om mobiltelefonens uppfinnande.

Vidare hänger han med ryggen och sitter på en pall på sin header. En pall. En sån där som man har i ladugården när man mjölkar. Nej, som man hade i ladugården när man mjölkade för hundra år sen. Inte så hett.

Han skriver (17 augusti) att det verkar "härligt dramatiskt att kyssa någon i regnet". Kommentarer överflödiga. 

Han har madly dåliga ps-skills. Eller är det paint? Redigerar han material till en storblogg i paint? Inte så hett.

Resultat: Han hamnar längst ner på skalan. Ingen erektionsvarning så långt ögat når.




Mmm D <3 Så ska det vara!
 


Filmrecension: Jennifer och Addeliito

Jennifer och Addeliito (2006)

Addeliito är mobbad i skolan och har inga vänner. Men en dag förändras allt när han träffar en potatis - Jennifer. Jennifer och Addeliito blir bästa vänner, men kommer killgänget att lämna dem ifred?
Jennifer och Addeliito är en film om vänskap, kärlek, att vara ung och att våga kämpa för det man tror på.



Hemliga Journalister recenserar

Filmen är oerhört girpande, samtidigt som den har en tragikomisk melankolisk dramaturgi finns en kärna av humor och värme. En aning seg inledning, del två av filmen är klart bättre. Fantastisk kostym signerat Gucci, kommer vi se Diabetesmannen bära detta i höst, tro? Starkt manus och oförutsägbart slut...


RSS 2.0