Uppsalas finest

Nu i sommar tycker hemliga journalister att man absolut ska hänga i Uppsala - vår ljuva hemstad. Men vart ska man gå? Vad ska man göra? Oavsett om du är Stockholmare eller Uppsalabo ut i fingerspetsarna: här är våra favoriter i vår favoritstad:

Bryggan
Ån som går genom Uppsala heter Fyrisån, och längs med hela den "centrala" delen av ån finns bryggor längs med kanterna. Här sitter gammal som ung med glass, take away-latte och jordgubbar. Perfekt för försfest på kvällen, perfekt för att umgås med kompisar och perfekt för en avslappnad första dejt. (Alla riktiga Uppsalabor ääälllssskkkaaaarrrr bryggan)

Stadsparken
Samma sak som med bryggan, man sitter och fikar, hänger och umgås, helt enkelt. Är man många är det lättare att sitta här eftersom det är gräsmattor. Bryggan är ju långsmal, vilket är anledningen till att parkfesterna hålls här istället. Ett litet varnande finger angående fester: Stadsparken lockar en yngre publik - högstadieeleverna. Är du gymnasieelev eller universitetsstudent är festen i ekonomikumparken (som inte är en park utan en gräsmatta, men den kallas park ändå).

Palermo
Pizzeria med vin- och ölrättigheter. Har aldrig sett någon äta pizza här. Typiskt sommarhäng för folk som vill dricka relativt billigt. Alla knycker stolar så fort man reser sig, så vakta platsen.

Lyssnarängen

Sola och bada här. Det finns buss som går enda fram eller cykelväg om man är hurtig. Tar ca 25 min från stan med buss, tar en minut om man cyklar som en hemlig journalist på språng!! Nejdå, men vi är kvicka. Det blir man efter ett tag i branschen. Ren och fräsch badplats med dusch (ej omklädningsrum, utedusch för att få bort sjövattnet), toaletter, kiosk och stor, fin gräsmatta. Här kan man röka vattenpipa efter kvällning om man går i gång på sånt eller bara leka med en badboll under dagstid.

Terassen
Drinkställe. Lite dyrare, lite svårare att få plats (få bord). Men trivsamt och sofistikerat om man vill ta en drink och snacka snyggt. Yeah.

Åhléns
Inte för att man hänger här, men ska du träffa en Uppsalabo på stan så säger man: "Vi ses vid Åhléns kl.x!" och då vet alla precis var man menar. Sen är det jättetrångt utanför, för alla stämmer träff där.

Hugos café
Mysigt, bra och trevligt! Han som jobbar här är cool, och vet att knark är bajs! Prata med honom, han älskar människor och vill prata med alla hela tiden.

Kalas vs. Birger Jarl
Två stora dansställen. Lite krasst brukar man säga att fjortisarna och bönderna häger på Kalas och alla brat-wanna bee:s (det finns inga riktiga brats i Uppsala! De är bara FEJK!) och invandrare hänger på BJ. Välj själv, men hemliga journalister vet att det kan vara både röj eller snark på både ställen. Ta med dig röj så blir det bra!!

TIPS! Nattbjussare
En hel del kyrkor brukar finnas på stan på helgnätter när krogen stänger. De är snälla och bjuder på pannkakor, kaffe och annat gott! Gå fram och prata med dem så får du fika, de bits inte och de är inte farliga. Men tracka dem inte för deras tro, då blir de ledsna! Och sånt sysslar vi inte med. (Kom ihåg att de hänger med Gud).

Musikens hus
HAHA! Vi bara skojade. Här vill man ju fan inte vara!!!!

Vilka är dina Uppsalapärlor, och varför? Tipsa, så bygger vi ut listan!


"Orange, eftersom de ofta har klubbkvällar med olika inriktningar så slipper man dålig musik. Nackdelen är att det är litet och har de äckligaste toaletterna i Uppsala.

Williams är också rätt awesome." - Discofjolla (discofjolla.blogspot.com)


Kommentarer
Postat av: Discofjolla

Orange, eftersom de ofta har klubbkvällar med olika inriktningar så slipper man dålig musik. Nackdelen är att det är litet och har de äckligaste toaletterna i Uppsala.



Williams är också rätt awesome.



2010-06-09 @ 01:36:45
URL: http://Discofjolla.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0